ANSAMBLI

ANSAMBLI   AMANTIA

Ansambli Amantia

Rreth Ansamblit

Një përfaqësim tjetër i kësaj organizate është dhe ansambli i këngëve dhe valleve tradicionale Shqipëtare “AMANTIA” .Ky ansambël është i përbërë prej valltarëve ,instrumentistëve dhe polifonisë të cilët të gjithë bashkë formojnë një grup vullnetar me dëshirën dhe pasionin për të trashëguar vlerat dhe kulturën për traditat tona kombëtare.

0 +
Studentë të sukseshmëm
0 +
Performanca Live

Polifonia

Grupi i polifonisë i përbërë prej disa personash të cilët performojnë prej vitesh në skenë këngën e vecantë polifonike e cila është një nga pjesët e traditës shqipëtare. Duke përmendur këtu polifoninë (këngën tradicionale shqipëtare) e cila është dhe një pasuri kulturore kombëtare e mbrojtur nga UNESCO. Polifonia në vetvete është mënyre e të kënduarit pa orkestër duke përdorur vetëm zërat dhe kombinimet e tyre.

1

Orkestrina

E përbërë prej 4-5 muzikantë të cilët performojnë në skenë me vegla muzikore të ndryshme.Si psh : Klarinetë,firzamonikë,violinë,def,daulle si edhe kitarë.

2

Valltarët

Kërcimtaret e ansamblit kanë një përvojë mbi 10 vite që performojnë në skena të ndryshme Shqipëtare dhe jo vetëm . Vallet e performuara nga kërcimtarët e asamblit "Amantia" janë tradicionale folklorike kryesisht nga jugu i shqipërise por jo vetëm,një pjesë e madhe e tyre përfshin gjithashtu edhe valle të të gjitha trevave shqipëtare .

3
Play Video
Play Video