Mirseerdhe në shoqatën tonë

Veprimtaria e ORUS

Organizata Orus është nje organizatë jofitimprurëse e cila e ka nisur rrugëtimin e saj në vitin 2018 . Veprimtaria e kësaj organizate JoFitimprurëse do të shtrihet në të gjithë territorin e Republikës së Shqipërisë dhe në rradhë bashkëpunimi dhe më gjerë .Arti, Kultura dhe Turizmi janë prioritetet kryesore të ORUS. Shoqata përpiqet dhe punon për krijimin e një shoqërie sa më solide dhe koheze, duke stimuluar bashkëpunimin ndermjet individëve dhe institucioneve për të realizuar qëllimet e saj . Qëndra vepron në fusha të ndryshme për të arritur këto qëllime. Promovimi i grupmoshave të reja nëpër aktivitete të ndryshme brenda dhe jashtë vendit është një nga qëllimet kryesore të kësaj organizate.
0 +
Studentë të sukseshmëm
0 +
Performanca Live
Klasat tona

Llojet e valleve

Vallet qe performon ansambli ‘Amantia’ jane nga te gjtha trevat dhe krahinat e Shqiperise.

Vallja me motive jugu

Vallja me motive jugu, ku kercehet nga gjithe grupi, vajza dhe djem,me motivet e jugut te Shqiperise e shoqeruar nga orkestrina, kengetar dhe isopolifonia.

Vallja me motive te Tiranes

Vallja me motive te Tiranes, valle me motive te dasmes tiranase, melodi e perkryer e Shqiperise se mesme dhe interpretim perfekt mga valltaret e ansamblit.

Vallja e Tropojes

Vallja e Tropojes, zona e veriut te Shqiperisë, interpretuar nga vajzat valltare. Valle dinamike, me embelsine e bjeshkeve veriore.

Vallja Çame

Vallja Çame, valle me motive nga krahina e Çamerise, ku dominon epizmi dhe lirika. Vallja e Osman Takes, kryeveper e folkut shqiptar.

Vallja e Garës

Vallja e Garës, nje kombinim dhe koreografi e nderthurur mes Shqiperise se Mesme, Veriore dhe zones se Korces. Valle energjike dhe me alternimet e muzikes se shume trevave shqiptare, kjo nderthurje e trevave e ben akoma dhe me te vecante dhe emocionuese.

Vallja e Shupalit

Vallja e Shupalit, valle e kercyer nga 5 valltare, 3 vajza dhe 2 djem, valle e vecante, lirike, shume energjike dhe e vecante ne llojin e vet.

Grupi i studentëve dhe pedagogëve pjesëmarrës ne projektin "Multimedia"

” Njerëzit nuk promovohen sepse e bëjnë punën e tyre shumë mirë, Ata promovohen sepse tregojnë që kanë potencial për të bërë më shumë në punën e tyre ! “

Cit. TARA JAYE FRANK
  Cit. TARA JAYE FRANK

  Get Started

  Bëhu antar i shoqatës orus

  Të jesh anëtar/e i një organizate jofitimprurëse është shumë e thjeshtë ,por të bëhesh anëtar i Shoqates ORUS është thjeshtë fantastike.

  Rreth

  Ansamblit:

  Ansambli

  Kërcimtaret e ansamblit kanë një përvojë mbi 10 vite që performojnë në skena të ndryshme Shqipëtare dhe jo vetëm . Vallet e performuara nga kërcimtarët e asamblit “Amantia” janë tradicionale folklorike kryesisht nga jugu i shqipërise por jo vetëm,një pjesë e madhe e tyre përfshin gjithashtu edhe valle të të gjitha trevave shqipëtare .

  Blogu ynë

  postimet e fundit

  Hello world!

  Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

  Merr lajme, të reja, njoftime për evente speciale dhe më shumë kur abonohesh në listën tonë të emaileve